Reels: De ultieme gids!

Als er één ding niet genoeg gezegd kan worden, is het: begin met het maken van reels! Ja, het is soms eng om voor een camera te staan en een filmpje van jezelf te maken, maar dit is de beste manier om je organische bereik te vergroten en je content voor de nieuwe, potentiële volgers!Je vraagt je misschien af: “Wat is er zo speciaal aan Instagram Reels?”, “Hoe kun je ze gebruiken?”, en wat we ervan vinden. Nou, gelukkig voor jou is dat precies waar ik het in deze blogpost over ga hebben!

Wat zijn Instagram Reels?

Als antwoord op de stijgende populariteit van TikTok lanceerde Instagram in 2020 zijn nieuwe functie, Reels. De app bood iets wat Instagram in de loop der jaren verloor: viraliteit! Het TikTok-algoritme gaf iedereen de mogelijkheid om viraal te gaan, ongeacht of ze 2 miljoen volgers of 200 volgers hadden. Het bereik en de groei van accounts was een nieuwe kans voor creators, waardoor ze meer tijd in TikTok gingen steken en steeds minder in Instagram. Instagram moest dus snel een stap gaan maken!

Reels werden geïntroduceerd en Insta-gebruikers kregen een nieuwe manier om bekendheid en bereik te krijgen die sinds de beginjaren van Instagram niet beschikbaar was. Met het gebruik van Reels kun je nu video’s met meerdere clips maken door audio, verschillende effecten en verschillende tools te gebruiken om ze creatief en aantrekkelijk te maken.

Ze kunnen worden gedeeld met je volgers door ze naar je feed te uploaden. Als je account openbaar is, kunnen ze zelfs worden weergegeven op de verkenningspagina (explore page), met kans om nog meer mensen te bereiken!

Waarom je moet beginnen met Reels

Zelf was ik ook veel bezig met TikTok en het duurde even voordat ik ook mijn TikToks ging hergebruiken op mijn Instagram. Een van mijn eerste video’s ging al viral (die op TikTok niet viral ging) en heeft ondertussen al 800K views! Sindsdien maak ik nu veel gebruik van Reels.

Instagram stimuleert Reels van hoge kwaliteit in het algoritme, waardoor het de perfecte kans is voor jouw doelgroep om je te vinden en te volgen. En nee – Reels zijn niet alleen voor TikTok-liefhebbende millennials die dansjes doen op het internet. Hoewel Instagram Reels een extra aantrekkingskracht kan hebben op het jongere publiek, moet je de kracht van deze korte video’s niet onderschatten. Reels kunnen gemakkelijk de aandacht van de kijkers trekken door de korte tijdsframe. Het zorgt voor licht verteerbare content, wat erg verslavend kan raken. Ik weet zeker dat er een moment is geweest waarop je Reels of TikTok hebt geopend en er uiteindelijk uren naar hebt gekeken (Same here!)

Reels zijn een leuke en creatieve manier om content te maken die niet teveel tijd kost. Met de juiste ideeën krijg je een ongelooflijk bereik en engagement, wat een bizarre groei mogelijk maakt!

Get Social Studio, Social media beheer, Social media management, Reels cursus, Reels university, Instagram cursus, Iphone reels mockup

Tips voor het maken van Reels

Toen Reels net bestond, had ik geen idee wat ik aan het doen was en geen idee wat werkte. Maar na het doen en proberen, zul je leren en verbeteren. Om jou alvast in de goede richting te helpen, zijn hier enkele tips:

Tip 1. Geef waarde
Get Social Studio, Social media beheer, Social media management, Reels cursus, Reels university, Instagram cursus

Hoewel Reels leuk moeten zijn, moeten ze ook waarde bieden aan je doelgroep. Dat kan educatief, motiverend of entertaining zijn, maar je kijkers moeten er iets uit halen.

Tip 2. Begin met oude content
Get Social Studio, Social media beheer, Social media management, Reels cursus, Reels university, Instagram cursus

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kan je de content die je al heeft gemaakt opnieuw gebruiken. Blader door je filmrol (of oude TikToks!) en kijk of er iets is waar je gebruik van kunt maken.

Tip 3. Blijf jezelf & have fun
Get Social Studio, Social media beheer, Social media management, Reels cursus, Reels university, Instagram cursus

Je hoeft niet perfect te zijn! Laat zien dat je een mens bent door achter de schermen, how-to’s en andere authentieke inhoud te delen. Genoeg authenticiteit zal leiden tot een hoge betrokkenheid. Het leuke met Reels is dat je kunt letterlijk alles maken wat je wilt en het bewerken met je telefoon. Als je denkt dat je iets leuks, grappigs of cools hebt gemaakt, post het dan gewoon!

Tip 4. Maak een plan
Get Social Studio, Social media beheer, Social media management, Reels cursus, Reels university, Instagram cursus

Reels vereisen wat meer creatieve input, tijd en management en soms loont het om een strategie te hebben. Verzamel wat ideeën, bekijk andere Reels en maak het de jouwe! Er zijn eindeloze mogelijkheden!

Tip 5. Gebruik alle tools & blijf consistent
Get Social Studio, Social media beheer, Social media management, Reels cursus, Reels university, Instagram cursus

Naast het publiceren van uw Reels in je feed en de verkenningspagina, moet je ze ook delen in Stories, gerelateerde hashtags gebruiken en geschikte accounts taggen, populaire muziek gebruiken en de huidige trends volgen. Daarnaast is het ook belangrijk om hierbij consistent te blijven. En natuurlijk hoe meer Reels je post; hoe meer kans om viraal te gaan en om te groeien!

Het is geen wonder dat Reels Instagram heeft overgenomen en de nummer één manier is geworden om een breder publiek te bereiken. Het is een enorme kans om viraal te gaan en je merkbekendheid te vergroten. Het is ook een geweldige creatieve manier die luchtiger en leuker is dan andere content vormen!Het is duidelijk dat ik van van Reels houd, maar hoe zit het met jou – wat vind je van de Instagrams Reels-functie? Maak je er al gebruik van?